Tunç Soyer  ve Dr. Cemil Tugay
Şadıman Şenbalkan

Şadıman Şenbalkan

Tunç Soyer  ve Dr. Cemil Tugay

13 Mart 2019 - 13:35

Her yurttaşın doğal üyesi olduğu kent İzmir… Terk edilen değil, yaşayan ve yaşanan şehir İzmir…
Planlama-Tarım-Turizm- Dünya Kenti ve üstüne sanat ve de sanatçı kenti İzmir…
Sokakları denize çıkan, balkonlarında sardunyalarla coşan gevreği, boyozu ve Kordon Boyuyla çevre ilçeleri; Dikili, Çeşme ilçesi, Urla’sı, Foça’sı, Seferhisar’ı, Karaburun’u,  Aliağa ve Şakran da yazın sıcağında denize koşan İzmir, insanlarıyla kültürüyle İzmir.
Tarihi Agorası, Varyantın çıkılası yolu ve manzarası, Konak’ın saat kulesi, Kızlar ağasına çıkan Kemeraltı çarşısı, Bornova’nın tarihi dokusu, üniversite kampüsü, Buca’nın evleri, yeşil alanları, Mithat Paşa Caddesi ve tarihi asansörü, Karşıyaka  sahili, Karşıyaka Spor Kulübünün “Kaf Kaf”  diyen taraftarı, Sanayici ve İş adamı Selçuk Yaşar’ın katkıları, Bayraklının Smirna’sı ve  İzmir Enternasyonal Fuarı  ve de daha çok sayabileceğimiz İzmir’i İzmir yapan; Kent Sosyolojisinde Neolitik döneme de imzasını atmış  şehrimiz İzmir…
Bildim bileli CHP’lidir İzmir…  Mustafa Kemal Atatürk’ümüz annesi de İzmir Karşıyaka’da yatar… İzmirliye emanettir Zübeyde Ana…
İnsan için güzel bir gelecek… Kenti yaşanılır kılan öğeler ve  İzmirli için  neden CHP?
CHP iyi hoşta birbirlerini mi çekemiyorlar bu partililer? Bir de küskünler var ve DSP’ye geçiyor kimi CHP’LİLER niçin? Bir de eleştiri dozu ayarlanamıyor mu onlar için?
 CHP’yi zaman zaman eleştirebiliriz. Demokratik ortamlarda eleştirmek, daha güzeli bulmak için eleştiri dozunda olunca olmazsa olmazımız fakat eleştiriyi açık arama  şekline yerleştirirsek, bu durumdaki eleştiri ‘eleştiri’  olmaz, olmamalı da. Kaldı ki, CHP gibi köklü bir partinin içinde son derece aydın ve sosyal demokrasi kavramıyla yoğrulmuş, yetişmiş pek çok partili ve partiye hizmet etmiş değerlerimiz var.
CHP’yi CHP yapan birçok aydınımızın emeklerini görmezden gelmeden, parti terbiyesi ve parti disiplinini göz ardı etmeden ‘şimdi CHP de birlik zamanı’ demeleri gerekiyor.
 CHP’nin kalesi İzmir ve CHP’ye yakışan Belediye Başkan adayı Tunç Soyer.
Duymayan kalmasın… Kent Sosyolojisinden, hukuktan ve yaptıkları ile Seferihisar İlçemizi dünya âleme tanıtan Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer, bu kez, CHP  İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı.
Gözümle gördüğüm Seferihisar da; tarımcılık dirilmiş, kadın girişimcilere olanak sağlanmış, yollar tertemiz ve Sığacık daha bir güzelleşmiş… Tüketiciden üreticiye giden yol burada açılmış vaziyette.
Nazım Hikmet’in dediği gibi her şey güzel olacak çocuklar… Ve güzel de olmuş her şey Seferihisar ilçemizde. İzmir de de olacak şüphem yok…
Üstelik Tunç Soyer’in müthiş İzmir projeleri var…
İnsan için İzmirli için kentin refahı için müthiş projeler Tunç Soyer’den.
CHP’nin Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, iyi yetişmiş bir aydınımız.  İzmir’in ilçesi  Seferhisar Beldesinde; başkanlık yaptığı  iki dönemde, küçük beldemize kattığı artı değerlerde,   Seferihisar’ın ismini  dünya çapında duyurmasıyla ünlenen ve yükselen bir değerimizdir.
Gelelim Tunç Soyer’in İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı olması durumundaki projelerine:
Soyer, başkan olması halinde belediye kadrosunda ciddi yenilenme yapılacağı iddialarına ilişkin "Genel Sekreterden başlayarak temizlik işlerinde çalışan işçilere kadar kimseye dokunmayacağız. Birlikte çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Soyer, İzmir'in temel sorunlarından biri olan katı atık bertaraf tesisinin çözümü için Avrupa'daki örnekleri işaret etti. Soyer, "Vatandaşın kaygıları var yerle ilgili. Dünyada örnekleri var. Londra'da merkezde katı atık bertaraf tesisi var. Viyana'da kentin içinde var.  
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ULAŞIMDA ÖZEL İNDİRİM
Kentte deniz ulaşımına dönük hamleler yapacaklarını söyleyen Soyer, iskele sayısını artıracaklarını ve başarılı öğrencilere özel indirimler uygulayacaklarını anlattı.
SPOR KULÜPLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ, KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ OLACAĞIZ
İzmir'in kültür başkenti haline geleceğini söyleyen Soyer, şunları kaydetti:
İzmir'i dünyanın en çok mavi bayraklı plajına sahip olan kent yapacağız. İzmir'in asırlık tüm spor kulüplerine sahip çıkacağız. Dünyada yapılan ne kadar şampiyona varsa hepsine ev sahibi olmaya talip olacağız. Hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek de bizim asli görevimiz. Seferihisar'da yaptık. İzmir Kültür başkenti olacak. Bu mümkün, dolasıyla bunu yapacağız. İzmir'de yetişmiş sanatçı kadroları çok. Bütün bunların genç nesillerin önünü açacağız. Türkiye müzik ve sinema İstanbul'da çok tıkanmış durumda. Bir sinema filmi İzmir'de çekildiğinde herkes çok mutlu oluyor. Hayat kolay, çok daha doğa alanı var. Biz bunu sağlayacağız.
'FLAMİNGOLARIN DA BAŞKANI OLACAĞIZ'
Çok büyük bir risk mutlaka doğayla uyumlu bir kent yaratmalıyız. En büyük eksikliğimiz doğayı o kurgunun dışında tutmak. Mutlaka kentin doğasına sahip çıkılmalıdır. Geçen gün kentin üzerinde bir 2 saat boyunca helikopterle dolaşıp tespitler yaptık, kentin rahatsız eden unsurlarla ilgili… Helikopterin havalandığında hemen Kuş Cenneti’ni gördük. En çok flamingolar ürüyor. Binlerce flamingolar ürüyor. İçinde flamingolar üreyen tek kent İzmir’dir. Bu hala çok temiz bir doğaya sahibiz demek oluyor. Biz sadece bize oy verenlerin değil, flamingoların da başkanı olacağız.
KARŞIYAKA İÇİN DR. CEMİL TUGAY
Doktor kimliği ve parti içi çalışmalarıyla Cemil Tugay, yükselen bir değerimiz Karşıyaka’da CHP Karşıyaka Belediye Başkanı adayı.
Tugay, Karşıyaka’da yaşıyor ve İzmirli… Sokaklarımızı ve sorunlarımızı iyi biliyor. “KAF KAF SİNSİN KAFSİNKAFSİN KAF” diye bağıran Karşıyaka Çarşısını iyi tanıyor. Hal bilmekten mağda halden anlıyor çünkü içimizden biri.
Doktor kimliği ile insanın en değerli varlık olmasının gerekliliğinde Tugay’ı ‘doktor insan’ ve her şey insan için dedirten bir görüngüde. Dr. Cemil Tugay’ın tertemiz aydınlık yüzü ve geçmişi  Karşıyaka’ya umut veriyor. Karşıyaka Stadı için söz verdiriyor. Umut varsa Karşıyaka var sloganı da başkan adayı Dr. Cemil Tugay’la özdeşleşmiş…
Velhasıl kelam Tunç Soyer ve Cemil Tugay birlikte çalışacak iki değerli isim CHP adaylarından. Yolları açık olsun… 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Melek
    5 yıl önce
    Yorumlari internette geç geciriyorsunuz. İzmir e yakışacak adayları desteklemek lazım. Kalemine sağlık
  • Esin ücer
    5 yıl önce
    Özlemişiz yazilarini
  • Bahri Keçebaş
    5 yıl önce
    Eline sağlık, çok aydınlatıcı bir yazı olmuş.
  • Melek Cabontepe
    5 yıl önce
    İzmir'i ne de güzel ozetllemissiniz ve CHP başkan adaylarını .her güzellik İzmir'de ve ülkemizde olsun