İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Millet iradesiyle...
Şadıman Şenbalkan

Şadıman Şenbalkan

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Millet iradesiyle Ekrem İmamoğlu kazandı

24 Haziran 2019 - 11:36

İki buçuk ay arayla ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu 23 Haziran İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle yeniden İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildi.
Üstelik  %10 gibi bir çoğunlukla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Peki, seçmenin iradesi neden İmamoğlu’ndan yana oldu? Çünkü her açıdan yeterli ve herkese hitap eden bir adam çıktı seçmeninin karşısına. Laik mi laikti. Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı bir adam vardı seçmenin seçeceği başkan isteğinde ve o adam yılmadan özüyle ve sözüyle kendini gösterdi tüm topluma. Üstüne üstlük Müslümandı,  Kuranı Kerim okuyordu, bizlerden biriydi. Çocukların, gençlerin illa ki herkesi kucaklayan tavrıyla ve hümanist düşünceyle ve de biz kadınların gönlünü kazandı. İnsana dokunuyor, onu istemeyene de güzellikle anlatıyordu yapacaklarını. Onun için daha bir çok  sevildi.   Yüzünden gülümsemeyi eksik etmiyordu. Gülümsek umuttu, gülümsemek sevmekti, insandan insana geçen en güzel yaşam sevinci pozitif enerjiydi çünkü. 
MİLLET İRADESİ
Modern epistemolojide; bu ince ayrıntıyla bakıldığı zaman bilen öznenin zihinsel yapısının dış dünyaya ayna tutabilme gücünü merkeze alan modern epistemoloji Temsil Epistemolojisidir. İşte bu bağlamda nispi demokrasilerde de birlik ve beraberlik güvene ve sevgiye ve de  sevgi diline güveniliyor. Dolayısıyla da, Millet iradesi; Elele olmayı, uzlaşmayı ve sevgiyi kazandırdı.
BU İŞİN MİMARLARI MİLLET İTİFAKINDAKİLER VE MERAL AKŞENER VE DE CANAN KAFTANCIOĞLU VE VE  KILIÇDAROĞLU
Meral Akşener’in siyasi tecrübesi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na neredeyse altı ayı geçen bir sürede verdiği destek yadsınamaz. Meral Hanım’ı bir hemcinsimiz olarak ta, seviyor ve    yüreğiyle ortaya koyduğu  birliktelikte kendilerini izliyoruz. Meral Akşener’in siyasi geçmişinden mağda biz bacılarına karşı tutumu, bir kadın olarak dik duruşu, esprili söylem biçimi ve içten gülümsemesi, anne yanıyla insanı kucaklamasını herkes gibi sevdik.  Özellikle de Millet İttifakında, yılmadan gösterdiği performans, Millet İttifakına verdiği destek, kırmadan yapıcı ittifak ortaklığı ve  kadının varlığını göz ardı etmeden gösteren  ve de birikmiş hayat tecrübelerini pozitif enerjisiyle  aktaran  öğretmen yanı ile  de  takdire şayan Meral Hanımın.
Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul teşkilatını son derece planlı bir biçimde seçime hazırlarken ilçeleri ve örgütünü kadın titizliğinde yönetti. Seçim sandıklarının başından ayrılmadan, partisinin örgütüyle gece gündüz çalışarak İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesine imzasını attı. İşte kadın başarısı… İşte kadın azmi ve kadınların yapabilecekleri “işte budur” dedirten bir kadın Canan Kaftancıoğlu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tüm olumsuz çıkışlara rağmen “ Ekrem İmamoğlu”  demişti.  Kılıçdaroğlu öngörüsüyle İstanbul’a belediye başkanı yaptı İmamoğlu’nu. İstanbul’un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun esaslı mimarı Kemal Kılıçdaroğludur.  
BERKAY’A BİN TEŞEKKÜR
“Her şey çok güzel olacak Ekrem abi” diyen bir çocuktan çıkan o söz slogan oldu, umut oldu Türkiye’ye…
Bir saf enerji güzellik istiyordu, içten gelen sevgi arayışı ve güzellik isteyişinde; çıktı bir çocuk dilinden o sözler… Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için çok güzel olacak… Berkaylarımız ve tüm çocuklarımızın her şeyi güzel olacak…
İSTANBUL’U HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ DEDİ İMAMOĞLU
“Çok çalışmamız lazım, İstanbul için hemen görevimizin başına geçeceğiz. Herkesi kucaklayacağız, kimseyi dışarda bırakmayın, herkesi kucaklayın… Artık liyakat var… İsraf yok, partizanlık yok…  Artık hak hukuk adalet var… Siyasette de barışacağız. Bu toplum adaletsizlikleri de tamir edecek, göreceksiniz… Bütün dostlara, hemşerilere, son mesajımızı söyleyelim… Her şey her şey çok güzel olacak… Çok seviyoruz seni İstanbul…” dedi İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.
BİR LİDER DOĞDU
Toplumca “Yeni bir lider doğdu” demiştik, demiştiniz daha ilkin başlangıcında. Nitekim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun söylemleri ve performansını izlediğimiz bu süreçte gerçekten de lider özelliğine oturdu Sayın İmamoğlu. Ceketini çıkardı dilinin rengini değiştirmeden kararlılığını seçmenine geçirdi. İşte buydu kucaklayıcı dil ve herkese kucak açan bir gönül sevdalısı… 
Yolu açık olsun… Allah mahcup etmesin…

YORUMLAR

  • 6 Yorum