Seçim süreci sancılı geçti
Berna Vatansever

Berna Vatansever

Seçim süreci sancılı geçti

04 Nisan 2019 - 17:49

Heyecanla beklediğimiz yerel seçim sonuçlandı.  Adaylar bu süreçte birbirleriyle yarıştı ve nihayetinde kimileri üzülürken, kimileri sevindi. Sonuçlara göre CHP birçok büyükşehirde galip geldi ayrıca daha önceki seçimlerde kaybettiği şehirleri geri kazandı. Ya yapılan ittifak sayesinde ya da doğru seçim çalışması sebebiyle… Kim nasıl isterse öyle nitelendirebilir.
CHP özellikle İzmir’deki birçok belediyeyi korurken bir yandan da yeni belediyeler kazandı. İzmir’de kaybeden AK Parti oldu.
Seçim süreci oldukça sancılı geçmişti. Adaylar geç açıklandı, açıklanan adaylar değiştirildi. Aslında bize fark ettirilmeden büyük oyunlar oynandı. Bazı seçim sonuçları il ve ilçelere yakışmadı çünkü vatandaşın bilinçsiz bırakıldığı birçok nokta var. Belediye başkan adayının ismini bile bilmeden sadece partisi uğruna oy veren nice insanlar var. Yine de son kararı halk verdi.
Belediye başkan adaylarının seçmenlere 1 gün ihtiyacı vardı. Şimdi vatandaşımızın, sözüne güvenerek seçtiği başkanlara 5 yıl ihtiyacı var. Diliyorum ki bu seçim sonuçları vatandaşımızın yüzünü güldürür ve söz verilen projeler yerine getirilir.
Seçimde oy kullanılması devam ederken yani hiçbir şey henüz belli değilken liderler çıkıp “zafer konuşması” yaptı. Gözyaşlarını tutamayan adaylar oldu. Kimisi de “gazetecilerin emeği çok büyük” diyerek teşekkür konuşması yaptı. Geçen seçim sonuçlarının ardından belediye başkanları basın mensuplarıyla bir araya gelmiyordu. Ancak bu seçimde gazetecilerden 5 yıl boyunca kaçan bazı belediye başkanları seçmenler tarafından cezalandırıldı. 1 Nisan itibariyle görevi yürütmeye hak kazanan mevcut belediye başkanlarını bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Demiralay
    4 yıl önce
    Recep Tayyip Erdoğan’ın ittifak politikası istediği gibi sonuçlanmaması sebebiyle Türkiye genelinde bir çok şehir kaybetmistir