Proje hayata geçti

Proje hayata geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı sahilini yepyeni bir çehreye kavuşturan 3 bölümlük kıyı düzenleme çalışmaları tamamlandı. Konser ve kaykay gösterilerinin de yer alacağı renkli açılış töreni Pazar günü.

Proje hayata geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı sahilini yepyeni bir çehreye kavuşturan 3 bölümlük kıyı düzenleme çalışmaları tamamlandı. Konser ve kaykay gösterilerinin de yer alacağı renkli açılış töreni Pazar günü.

Proje hayata geçti
08 Mart 2019 - 14:51

Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında, Bostanlı kıyılarında toplam 120 dönüm alanı yenilemek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projeyi hayata geçirdi. "Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe" arasındaki ilk bölümünü geçtiğimiz Mayıs ayında, Bostanlı Pazaryeri karşısındaki ikinci bölümü de Eylül ayında vatandaşların kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, "dev kaykay parkının" da yer aldığı son bölümü de tamamladı.
10 Mart Pazar günü saat 14.00’de yapılacak açılış töreni İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseri ve DJ performansı ile başlayıp Kaykay parkındaki gösterilerle devam edecek. Açılış etkinliğinde çocuklar da şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenecek.
 
Türkiye'nin en büyüklerinden
Bostanlı sahili düzenleme çalışmalarının son bölümünde, bölgenin cazibesini artıracak ve her yaş grubundan kentliyi bir araya getirecek yenilikçi uygulamalar yer alıyor. Projede kaykay, scooter, bmx bisiklet ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların bu becerilerini güvenle geliştirebilecekleri 4.250 m² alana sahip  "Skate Plaza" (kaykay parkı) dikkat çekiyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan bu projeyi, kaykay sporcularıyla iletişim ve ortak çalışma sonucunda oluşturdu. Türkiye’deki en büyük kaykay parklarından biri olan alan, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek.
 
Çocuklar için ikinci bisiklet yolu
Bütün bu kıyı boyunca kauçuk koşu yolu yapan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği yürüyüş yolunu da Balıkçı Barınağı ve inşa edilecek Opera Binası Meydanı'na bağlayacak. Bölgedeki bisiklet yolu, tamamen araç yoluna paralel olacak şekilde yenilendi. Böylece bisiklet trafiği ile rekreasyon alanının çakışması engellenerek kıyı kullanımı daha güvenli hale getirildi. Ayrıca çocukların daha kolay ve güvenli kullanabileceği "büyük bir ring" şeklinde ikinci bir bisiklet yolu yapıldı.  Yasemin Cafe etrafı tekrar düzenlenerek oturma alanı genişletildi.  
Bostanlı kıyılarını yeni baştan yaratan proje çerçevesinde, çocukların eğlenip serinleyeceği yeşil bir fıskiyeli meydan, yeşil bir amfi ve seyir terasına yer verildi. Alanda konforu artırmak adına çelik-ahşap ve germe membran gölgelikler, ahşap yaya yolları da yapıldı.
Alan genelinde, bisiklet ve “Bisim” parkları, modern heykeller, odak alanlarında wi-fi erişimi, kullanıma başlanan mobil büfe ve otomatik şehir tuvaletleri bulunuyor. Kıyı boyunca taş tahkimatı yenileyen Büyükşehir Belediyesi, gölgelikli ve ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, sakin dinlenme alanları ile yağmur suyunun toplanıp değerlendirileceği sulak bitkilendirme alanları da oluşturdu.
 
120 dönümlük cennet
Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı 2. Etap projesinin tamamını beklemeden, biten ilk bölümü geçtiğimiz Mayıs ayında, ikinci bölümü de Eylül ayında tamamladı.
Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe arasındaki ilk bölümde yeni nesil oyun grupları ile basketbol sahaları, mini futbol sahası ile golf sahası şezlonglar ve piknik alanları yapıldı. Yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz-engelsiz dolaşım hattı da yer alıyor.
Bostanlı Pazaryeri karşısındaki ikinci bölümde ise bir "Deniz ve Gösteri Meydanı" oluşturdu. Kentlilerin Bostanlı Gün Batımı Terası'nda olduğu gibi deniz ile doğrudan ilişki kurabilmeleri sağlandı. Üst noktası taşıt yolundan 3.5 metre yüksekte olacak şekilde oluşturulan yapay bir yeşil tepeyle alanda konser ve benzeri gösterilerin düzenlenebileceği uygulamalara da yer verildi.
2. Etap proje alanında; 5 adet tenis kortu, 2 adet masa tenisi, bir adet kumandalı araba pisti, çocuk oyun alanları, egzersiz parkı, bisiklet parkı, basketbol sahaları, mini futbol sahaları, kumandalı araba pisti, plaj voleybolu sahası, yelkenciler için kano depo alanı, streetbol sahası, piknik masaları, satranç masaları, hıdırıllez ve kamp ateşi alanları  ile toplam 141 araç kapasiteli otopark da hizmete girdi.
120 bin metrekarelik proje alanında 52 bin metrekarelik yeşil alan, 58 bin metrekarelik sosyal donatı alanı oluşturuldu. 1263 adet ağaç, 6162 adet çalı ve 97 bin yer örtücü dikildi. Bostanlı kıyı düzenlemesi projesi toplam 29 milyon 500 bin  liraya mal oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sığacık’ta İsmail Yetişkin coşkusu
Sığacık’ta İsmail Yetişkin coşkusu
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı