“Hava Ambulansı Çalıştayı” İzmir’de...

“Hava Ambulansı Çalıştayı” İzmir’de Başladı

“Hava Ambulansı Çalıştayı” İzmir’de Başladı

“Hava Ambulansı Çalıştayı” İzmir’de Başladı
24 Aralık 2019 - 10:35

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Hava Ambulans Çalıştayı İzmir Urla Ulusal ve Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Similasyon Merkezi'nde başladı.
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Semih Korkut yönetiminde başlayan Çalıştaya,  İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, ülke genelinde helikopter ambulansların konuşlu bulunduğu 17 bölgenin İl Ambulans Servisi Başhekimleri katıldı.
“Dünyanın en genç ve en iyi hava ambulansı filosuna sahip ülkesiyiz”
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Semih Korkut yaptığı açılış konuşmasında;  dünyanın en genç ve en iyi hava ambulansı filosuna sahip olduklarını, 3 adet ambulans uçak ve 17 adet ambulans helikopter ile 17 bölgede tüm Türkiye’ye hizmet verildiğini belirtti.
Acil Sağlık Hizmetlerinin daha profesyonel çalışmasına olanak verecek birtakım planların yapıldığından bahseden Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, özellikle acil sağlık hizmetlerinde çalışan paramediklerin akademik eğitimlerinin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Sahada görev yapan paramediklerin; hava, deniz, yenidoğan gibi branşlaşmalarını sağlayacak planlama çalışmalarının olduğunu söyledi. Hava ambulansların etkin kullanılmalarını sağlamak amacıyla Bakanlık yatırımları arasında bundan sonra inşa edilecek 200 yataklı her hastaneye helikopter pistinin yapılacağını da sözlerine ekledi.
“İzmir, hava ambulansı etkin kullanma konusunda en iyi illerden…”
Hava ambulansın kullanılma oranlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Genel Müdür Dr. Semih Korkut, İzmir’in hava ambulansı etkin kullanma konusunda en iyi iller arasında yer aldığını belirtti.
Çalıştay 3 gün sürecek
Dr. Semih Korkut “hava ambulans hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi amacıyla bu Çalıştayı düzenledik. Merkezde ve sahadaki mevcut durum, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini 3 gün boyunca tartışacağız ve 3. günün sonunda elde edilecek verilerin acil sağlık hizmetleri açısından verimli olacağına inanıyorum.” diye konuştu.  
Katılımcılara sertifika verilecek.  
Hava Ambulans Çalıştayı sunumlarla devam etti. Çalıstayın sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sığacık’ta İsmail Yetişkin coşkusu
Sığacık’ta İsmail Yetişkin coşkusu
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı