Çocuklar, cumhuriyetin teminatı

Çocuklar, cumhuriyetin teminatı

Konak Belediyesi, 12 semt merkezinde açtığı çocuk kitaplıklarından ödünç kitap alarak en çok kitap okuyan minik kitap kurtlarını çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Çocuklar, cumhuriyetin teminatı

Konak Belediyesi, 12 semt merkezinde açtığı çocuk kitaplıklarından ödünç kitap alarak en çok kitap okuyan minik kitap kurtlarını çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Çocuklar, cumhuriyetin teminatı
16 Kasım 2019 - 20:13

Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Gülriz Sururi Sahnesi’nde düzenlenen eğlenceli ödül törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra çocuk kitaplıklarına bağışladıkları kitaplarla katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile meclis üyeleri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Batur, tüm çocukları kutlayarak, "Çocuklarımız merkezlerden kitapları alıyor, okuyup tekrar yerine getiriyor. Onlara sorumluluk bilincini aşılanırken aynı zamanda kitaplardan aldıkları bilgiler ile ufukları genişliyor. Kitaplıklar sadece çocuklara değil; okuma yazma kursu düzenlediğimiz yetişkinler de yararlanıyor" diyerek kitaplıkların kurulmasına destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. 
Türkiye, sıralamasını yükseltmeli
 Batur, Türkiye'nin en çok kitap okuyan ülkeler sıralamasında oldukça geride olduğunu kaydederek, dünyada en çok kitap okuyan ülkenin Hindistan olduğunu, onu Taylan ve Çin'in izlediği belirterek, Türkiye'nin de hızla sıralamasını yükseltmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Batur, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün bu konuda söylediği bir sözü hatırlatarak, "Atatürk, 'Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır' diyor. İşte biz çocuklarımızın görmelerini, duymalarını ve konuşmalarını istiyoruz. Sadece görmelerini değil; çok iyi görebilmelerini, geniş bir bakış açısına sahip olabilmelerini, ayrıntıları fark edebilmelerini istiyorum. Biz onların sadece duymalarını değil; çok iyi duyabilmelerini, duyduklarını anlayabilmelerini ve anladıklarını unutmamalarını istiyoruz. Biz onların özgürce konuşabilmelerini, kendilerini ifade edebilmelerini, haklarını savunabilmelerini ve korkmadan eleştirebilmelerini istiyoruz. Özlemle beklediğimiz yarınlara ancak böyle çok okuyarak, bu yeteneklerini geliştiren çocuklarımızla  ulaşabileceğimizi biliyoruz" dedi.
Fransız ünlü yazar, şair Viktor Hugo'nun da 'Okuma ihtiyacı barut gibidir. Bir kere tutuşunca artık sönmez' sözünü de hatırlatan Batur, "Biz o ateşi bir kere yaktık, inanıyorum ki hiç sönmeyecek ve siz çocuklarımız sayesinde gelecekte sırtımız kolay kolay yere gelmeyecektir. Sizlere baktıkça ışıl ışıl bir gelecek görüyorum. Sizler Cumhuriyetimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin teminatısınız. Gelecek sizin ellerinizde. Biz, belli bir noktaya kadar getirdik ama Cumhuriyeti de Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini de her zaman savunmak, O'nu her zaman muasır medeniyetler seviyesine çıkartma görevi siz çocuklarımızın, gençlerimizin olacaktır" diyerek çocuklara güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.    
  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konuşmasının ardından her Semt Merkezinin birincisine bisiklet hediye ederken, ikici ve üçüncü olan minik kitap kurtlarına da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çeşitli hediyeler verdi. Minik kitapseverler tören sonunda Şubadap Müzik Grubu’nun şarkıları eşliğinde ve animasyon etkinlikleriyle doyasıya bir gün yaşadı.
Yüzlerce seçkin kitap var
12 semt merkezinde hizmet veren kitaplıklarda felsefe, psikoloji, satranç, bilim, roman, hikaye ve okul öncesi olmak üzere yedi ayrı kategoride yüzlerce seçkin kitap yer alıyor. Kitaplıklar sadece çocuklara değil, okuma yazma kursuna gelen yetişkinlere de hizmet veriyor. Çocuklarda sorumluluk bilincini artırmak amacıyla ödünç alma sistemiyle çalışan kitaplıklarda bilimsel, laik ve çağdaş anlatımlı kitaplar yer alıyor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı