İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliğini ve ulaşım konforunu artırmak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Karşıyaka’nın Latife Hanım Mahallesi’nde Bostanlı Deresi üzerine inşa edilen yaya köprüsünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.
7490/1 Sokak ile Başpehlivan İbrahim Karaali Caddesi arasında bağlantı sağlayacak köprü sayesinde mahalle sakinlerinin otobüs durakları, okullar ve spor tesisleri başta olmak üzere cadde üzerindeki noktalara erişimi kolaylaşacak. Projeyle mahalle ile cadde arasındaki yaklaşık 10 dakikalık yaya ulaşım süresi 1 dakikaya inecek. Köprü, mahalle sakinlerinin Meyve Bahçesi Parkı’na da daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlayacak.
Köprünün çelik iskeleti yerleştirildi
Yaklaşık 4,2 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Latife Hanım Mahallesi Yaya Köprüsü, 25 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde olacak. Çalışmalar kapsamında köprünün çelik iskeletinin montajı tamamlandı.
Meyve Bahçesi Parkı’na erişimi kolaylaştırmak amacıyla ayrıca 15 metre uzunluğunda merdiven ve 35 metre uzunluğunda beton yaya yolu yapıldı. Köprü, çevre düzenlemesi ve kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaya kullanımına açılacak.



YORUMLAR