Avukatı, bizim avukatlarımızla görüştü ve ‘Ziyaret ederse memnun oluruz’ dedi. Çok sevindim, hemen başvuru yaptık. Adalet Bakanlığı’ndan izin geldi. Salı günüydü, Perşembe günü ziyaret etmeyi planladım. Ancak kamuoyunda şeffaflık olması için bu ziyaret planını duyurduk. Sonrasında avukatı vasıtasıyla ‘Cemil Tugay’la görüşmek istemiyorum’ mesajı geldi. İçim kötü oldu” dedi.
“Görüşme talebimiz olumluydu, sonradan fikri neden değişti bilmiyorum”
Soyer’in avukatıyla irtibat halinde olduklarını belirten Tugay,” Tunç Başkan’a kesinlikle kızgınlığım, kırgınlığım yok. Tunç Bey mağdur görünüyor, ben de mağdur değilmişim gibi gösteriliyorum. Kamuoyunun algısı bu değil aslında. İç denetim sonucu savcılığa bir bildirim yapılmış ancak bu operasyonun sebebi o değil. Bu operasyonun sebebinin o olmadığını kötü niyetli insanlar hariç herkes anladı” diye konuştu.
“Bizim şikayetimiz yok”
Şikayetçiler arasında İzBB’nin olduğuna dair söylemlere yanıt veren Başkan Tugay,” Büyükşehir müştekiler arasında olamaz, çünkü bizim bir şikayetimiz yok. Oluşan kamu zararından dolayı zarar gören kurum İzmir Büyükşehir ve İZBETON’dur. Müşteki, şikayet ortağı olarak algılanmamalı”dedi.
“Göreve geldiğimde inşaatlar zaten durmuştu”
Kooperatif projeleriyle ilgili süreci de açıklayan Tugay, göreve geldiğinde inşaatların zaten durmuş olduğunu söyledi.
Tugay,“Nisan ayından Temmuz’a kadar ilerleme olmadı. Müfettiş raporu sonrası kooperatiflerin projeyi tamamlayamayacağı ortaya çıktı. Bu nedenle, hak sahiplerinin mağduriyetini gidermek için inşaatların sorumluluğunu belediye olarak üstlenmeye karar verdik Geçmişi değiştiremem. İzmir Büyükşehir’in, İZBETON’un hataları yüzünden inşaatlardan gecikti, biz mağdur olduk diyorlar ve bunun değerlendirmesini yapacak olan kişi ben değilim. Benim görevi, mümkün olan en hızlı bir şekilde o inşaatları yapmak ve hak sahiplerine, kooperatiflere teslim etmektir. Uzundere’de de ihaleye çıktık ama kimse girmedi. Yakında yeniden ihaleye çıkacağız. Gaziemir’de de ihaleye çıkacağız. Uzundere’de ruhsat dahi alınmamıştı ve o süreci tamamladık” diye aktardı.
Tugay’dan Soyer’in görüşme reddine yanıt
Cezaevindeki eski başkan Tunç Soyer’i ziyaret etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Soyer’in görüşme talebini reddetmesi üzerine konuştu. İzmir’de yürütülen kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski başkan Tunç Soyer’i ziyaret etmek istediğini ifade eden Başkan Tugay, “Tunç başkanı başından beri ziyaret etmek istedim.

18 Temmuz 2025 - 17:39
YORUMLAR