Hayvan severler Serdar Aksoy’a tepki gösterdi

Hayvan severler Serdar Aksoy’a tepki gösterdi

Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u suçlayarak, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu.

Hayvan severler Serdar Aksoy’a tepki gösterdi

Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u suçlayarak, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu.

Hayvan severler Serdar Aksoy’a tepki gösterdi
26 Ocak 2020 - 22:22

Nesrin Çıtırık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
İzmir MENEMEN'de KÖPEKLER SESSİZCE KATLEDİLDİ..
Belediye Başkanı Serdar Aksoy, acımasızca ve yasayı çiğneyerek KÖPEK TOPLATMA ve YOK ETME furyası başlattı. 10 aydır bir KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ kurdurmayı beceremeyen Serdar Aksoy, TOPLAMAYI çok iyi beceriyor. Toplanan köpeklerin önemli bir kısmının öldürüldüğü, bazılarının da başka ilçelere ve kırsala atıldığı konusunda duyumlar alınıyor.
Serdar Aksoy, KISIRLAŞTIRMA yapmadığı için çoğalan hayvanlardan şikayet geldiği için TOPLADIĞINI itiraf ediyor. Çocuğu korkutan köpeğin SAHİPLİ olduğunu ifade ederken, fırsatçılık yapıp SAHİPSİZ KÖPEKLERİ de toplatan Serdar Aksoy, UTANMADAN bunu da açıkça söylüyor.
Ayrıca yine utanmadan, "Biz bunları rehabilite etmek için alıyoruz" diyerek en ilkel biçimde savunma yapıyor.
Serdar Aksoy, YOK ETTİRDİĞİN ZAVALLI HAYVANLARIN İKİ ELİ İKİ CİHANDA DA YAKANDA OLACAK.
Menemen'de KISIRLAŞTIRMA yapmayarak görevi ihmal eden belediyeyi sorgulamayı AKIL edemeyen ve KÖPEKLERE ÖLÜM diye bağırıp KATLİAMA çanak tutan MENEMENLİ vatandaşların boynunda da bu KÖPEKLERİN vebali olacak.
Bu bağlamda:
1. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu MENEMEN KATLİAMI için belediye başkanı hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.
2. İzmir Valisi EROL AYYILDIZ'ı da MENEMEN KATLİAMI için belediye başkanı hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.
3. CHP Genel Merkezini MENEMEN KATLİAMI için Serdar Aksoy hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.
Serdar Aksoy'un aşağıda ekte sunduğumuz basına verdiği demeçte yer alan sözleri SUÇTUR, İHBAR EDİYORUZ.
Nesrin Çıtırık
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı.
https://www.egetelgraf.com/13-yasindaki-rojinin-olmesine-n…/
13 yaşındaki Rojin’in ölmesine neden olan köpek sahipli çıktı
Başkan Serdar Aksoy, 6 Ocak Pazartesi günü okuldan eve gittiği sırada köpekten korkarak kaçarken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Rojin Yakıt’ın ölmesine neden olan köpeğin sahipli olduğunu söyledi.
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 6 Ocak Pazartesi günü okuldan eve gittiği sırada köpekten korkarak kaçarken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Rojin Yakıt‘ın ölmesine neden olan köpeğin sahipli olduğunu söyledi.
Serbest bırakıldı
Geçen 6 Ocak’ta Menemen Ulukent’te okul çıkışı evine giderken bir köpeğin havlamasından korkarak yola doğru kaçan 8’inci sınıf öğrencisi Rojin Yakıt’a Çanakkale asfaltında Ö.K. idaresindeki 35 AL 2896 plakalı otomobil çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi sonrası Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı sürücü Ö.K., işlemlerinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayın ardından, vatandaşlar ilçede çok fazla sokak köpeği olduğunu ve korktuklarını, bu köpeklerin toplanmasını istedi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise Rojin Yakıt‘ın korkmasına neden olan köpeğin sahipli olduğunu belirterek, “Bu sahipli bir köpek. Sahipli bir köpeğin saldırmasını belediyeye bir şekilde fatura etmeye kalkmanın mantığı nedir? Böyle bir mantık olabilir mi? O zaman her sahipli köpek birine saldırdığı zaman belediye başkanına fatura edilsin. Doğru mu bu? Doğru değil, mantıklı da değil” dedi.
Başkan Aksoy: Köpekleri topluyoruz
Saldırıdan sonra Yakıt Ailesi‘ne gittiklerini söyleyen Aksoy, “Sahipli bir köpeğin saldırı sonucu kız çocuğumuza araba çarptı. Bu belediyeye fatura ediliyor. Bu doğru bir şey değil. Gittik, ailesi ile konuştuk. Her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz ama burada olay belediyeye fatura edilmeye çalışılırsa, bunu kabul etmek mümkün değil. Bu ahlaki de etik de değil” diye konuştu. Belediyeye sokak hayvanlarına yönelik çok fazla şikayet geldiğini de ifade eden Aksoy, “Çok fazla şikayet geliyor. Biz de şikayet edilen köpekleri topluyoruz. Toplamaya da devam edeceğiz. Yasa gereği toplamamız yasak olmasına rağmen, toplayacağız çünkü saldırı var. Çocuklara saldırıyorlar. Biz bunları rehabilete etmek için alıyoruz. Bunu almaya da devam edeceğiz. Esas olan evlatlarımızdır” diye konuştu. (DHA)
HayKonFed Başkanı Nesrin Çıtırık’ın mesajı yüzlerce kişi tarafından payşalırken çok sayıda da yorum yapıldı. Yorum yapan hayvanseverlerin Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a yönelttiği sorular cevap bekliyor.

  1. Belediye Ekipleri kaç köpek topladı?
  2. Toplanan köpekleri ne yaptınız?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy bu soruları yanıtlamadan hayvan severlerin öfkesi dinmeyecek ve tepkiler sürecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı