Dr. Cemil Tugay ile çok özel!

Dr. Cemil Tugay ile çok özel!

Dr. Cemil Tugay ile çok özel!

Dr. Cemil Tugay ile çok özel!
28 Mart 2019 - 11:27

Her insanın gönlünde yatan bir şehir vardır. O gönülden gelen sevgide sevginin hası vardır çünkü. Yaşadığımız yer neredeyse orayı severiz ama cani gönülden mi? Geçici mi? Genel geçerimiz olmayan yer sevdamızdır, aşkımızdır. Bu değişmez gerçekte her Karşıyakalı için geçerlidir. Karşıyaka yuvadır, barınaktır, dosttur, ahbaptır, insanların birbirine saygı ile yaklaştığı kocaman bir ilçedir. Kemalpaşa Cadde’si adeta İstanbul’un Beyoğlu’ndaki İstiklal Cadde’si havasındadır. Gecesinde gündüzünde yol boyu insan selinde; tüm günü yaşayan hayat Karşıyaka çarşısındadır. Renkli kimlikler çarşının başından sonuna kadar Kemalpaşa Cadde’si ayrı bir kimlik katarken yaşadığımızı hissederiz.
Karşıyaka’yı Karşıyaka yapan insanı mı? Karşıyaka’nın denize çıkan sokaklarının mavinin yeşille buluşması mı?  Hanımefendilerin, beyefendilerin ve delikanlıların çıktığı sahilin rengârenk kimliğinde yaşamı yaşadığını gösteren insanla çoğalan birlik ve berberlik mi?
Hıdırellez geceleri sahile yapılan çakıl taştan evler ve sabaha karşı denize atılan dilekler mi bizi biz yapan en temel öğeler. Körfez manzarası her evden görünmese de sokakları sahile çıkan ilçemizde sahille buluşuyorken Karşıyakalı mutludur günün yorgunluğunu attığı yaz akşamında.
İlk sevdalarımızı yaşarken biz Karşıyaka’da ve Karşıyaka İstasyon Kahvesi’nde buluşurken sevgilimizle, Karşıyakalı Çay Bahçesi’nde otururken gün batımında, sahil boyundaki; Sıfır-altı ve Kasman Pastanesi’nde ve Karşıyaka Spor Kulübü’nde herkes oturabilirken, Bostanlı’ya varırken bisikletle, Barınağın curcunası ve balık kokan havasını içimize çekerken özlem duyarız eskiye… Karşıyaka’yla simge olmuş o uğrak yerlerimiz yok şimdi ama!
Bizim evimiz bizim ilçemiz kırk sene öncesinde de modern ve örnekti, şimdi de ama çok eksikler var Karşıyaka’da.
Bir bir sayarım ama bu sefer de “yazar proje üretmiş” derler.  Neme lazım. Onun için proje üretmek seçilecek başkanın işi ve belediye başkanlığına talip olandan dinlemekte fayda var Karşıyaka için yapılacaklarını bilmek lazım.  Karşıyaka ilçemiz için seçilmiş ve seçilecek belediye başkanımızın işi proje üretmek ve projeleriyle gönlümüze gözümüze hatta ruhumuza hitap etmek olursa ne güzel…
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’ın projelerini görmezden gelemeyiz. Özellikle biz kadınların istersek dünyayı değiştirebileceği gerçeğine dem vuran vaatleri kulağa hoş geliyor, umutlandırıyor tüm kadın insanları.
Dr. Cemil Tugay’ın daha refah daha modern daha yaşanası Karşıyaka projelerinden en çok kadın için yapılacak olanlar hoşuma gitti bir kadın olarak ve onlardan başlamak istiyorum:
-Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için her alanda çaba göstereceğiz.
-Sözlerimizi, davranışlarımızı kadın-erkek eşitliği üzerine kuracağız.
-Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamın merkezinde yer alması için çalışacağız.
- Kadına karşı işlenen her suçun karşısında olacağız.
-Kadına karşı işlenen suçların önlenmesi, suç mağduru olan kadınların korunması için çalışacağız.
-Suç mağduru olan, şiddet gören, can güvenliği tehlikede olan kadınların korunması için kadın sığınma evini yeniden faaliyete geçireceğiz.
-Kadına şiddeti doğuran koşulları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapacağız.
-Karşıyaka’da okuma yazma bilmeyen kadın kalmaması için okuma-yazma kursları düzenleyeceğiz.
-Her kadına kendini geliştirme meslek edinme ve iş bulma imkânı sağlayacak hizmet modelleri geliştireceğiz.
Gelelim Dr. Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanı seçildiği takdirde neler yapacağız proje ve hedeflerine:
-Çağdaş çöp toplama ve geri dönüşüm uygulamaları ile Karşıyaka’yı Türkiye’nin en temiz ilçesi yapacağız.
-Büyükşehir belediyemizle uyum içinde, şehir içinde toplu taşıma alternatiflerin artırdığımız, ihtiyaçları karşılayan yeni ve çağdaş çözümler üreteceğiz.
-Karşıyaka’ya soluk aldıracak meydanlar yer altı ve yer üstü otopark alanları yapacağız.
-Sahilde yeni kafeteryalar, aktivite alanları oluşturacağız. Mustafa Kemal Mahallesi’nde “Hobi Bahçeleri” ve “Piknik alanı” da bulunan Botanik Bahçesi yapacağız.
-Kent Tarihi Müzesi, Karşıyaka Sergi Sarayı ve Akıllı Kent Kütüphanesini inşa edeceğiz.
-Evde sağlık hizmetlerini geliştireceğiz. Kanser Danışma Merkezi ve Sporcu Sağlık Merkezi kuracağız.
-Spor Kulüplerimize alt yapı desteği vereceğiz. Karşıyaka Spor Kulübümüzün stadının bir an önce yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız.
-Can dostlarımıza iyi bakacağız, sokaklarımızda aç, sağlıksız ve sahipsiz kalmaması için gerekli önlemleri alacağız.
-Öncelikle ihtiyaç sahibi insanlarımızın ucuz ve sağlıklı ürünlere direkt üreticiden ulaşması için halk marketlerin, halk et ve süt ürünleri tesislerinin kurulması ve yaygınlaşması için çalışacağız.
“Karşıyaka’yı ve sorunlarını biliyoruz, çünkü KARŞIYAKA BİZİM EVİMİZ, KARŞIYAKA BİZİM DÜNYAMIZ…“ diyor CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay.
Ve biz de Karşıyakalı olarak diyoruz ki: Bize hizmet eden parti A ya da B olabilir fakat belediye başkanımız Karşıyaka’yı tanıyan, sokaklarında kaybolmayan, hal bilip halden anlayan, insan ayırmadan herkese kucak açan olsun.
 CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay doktor kimliği ve sivil toplum geçmişi ve de son derece mütevazi kişiliğiyle adeta ışıldıyor, umut veren söylemleri ve tavrıyla dikkat çekiyor.
Hem okuyup hem çalıştığını açıkça, yüreklice söylüyor ve işte bu açık yürekliliğiyle de geçmişin geleceğe yol olabilmesinin çalışmakla olabileceğine de değiniyor.  Son derece olumlu, insanın en kıymetli varlık olduğunu bilen bir doktora güven veren üslubuna bakılmaz mı? Kaf Kaf çekerek gelen gençlere de umuttan söz ederseniz umut türküleri çağırmaz mı o gençler…
 İlaveten: Dr. Cemil Tugay Karşıyaka Belediye Başkanı seçildiği takdir de Karşıyaka Spor Kulübü’nün aynı yerde ama daha modern bir biçimde canlandırılacağını ve Karşıyaka Spor Kulübü takımı daha üst seviyelere çıktığı zamanda ilave bir stadın yapılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Şu andaki mevcut Karşıyaka stadı TOKİ üzerinden yapılıyor ve seçildiğimiz takdirde her katkıyı koyacağız Karşıyaka Stadyumuna.
 Sokak hayvanlarını sokaklarda kendi hallerine bırakmayacağız, kontrollü bir şekilde hayvanlarının bakımlarını sağlayacağız, onlarla birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Esasen sokak hayvanlarının kontrolsüzce üremelerini durdurmak gerekir.  Yavru hayvanları da tramvaya sebep olmadan sahiplendireceğiz.
Yeniden yapılandırmada mimarlarımızla beraber çalışarak şehirde yeni yapılacak binalarımız için bazı standartlarla tanımlamayı düşünüyorum. Özellikle de kullanılacak dış cephe birkaç tane standart tanımlıyoruz, renk kalite vs. açısından. Bu yönde adım atacağız ve cesaretle yapacağız bunu. Ana halterlerde daha göz önünde olan caddelerde yeniden yapılandırılacak.  Bizim daha çok  rehabilitasyona ihtiyacı olan alanlarımız var. Cumhuriyet Mahallesi var.   Alaybey ise  dar sokakları, binaları eski, sıkışık ve bunla ilgili ‘ada bazlı bir kentsel dönüşüm’ yapma yetkisi bizde değil. Büyükşehirde bile değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla yapılabiliyor. Bunlarla ilgili yapılandırma da orada yaşayan insanların rızasıyla olur. Özellikle trafiğin rahatlatması gereken ve otopark ihtiyacını gidermek için bazı özel planlar yapılabilir.  Karşıyaka’ya tepeden baktığınız zaman temiz şık görüntüsündeki çirkinliklerden olabildiğince arınmış insanların nefes alabildiği düzen içerisinde yaşayabileceği mutlu huzurlu Karşıyaka hayal ediyorum.   Karşıyaka bundan böyle daha kaliteli daha özenle inşa edilmiş, ondan sonrada yapılacaklarla da daha planlı bir kent olacak.
Kadına Şiddetle ilgili ne düşünüyorsunuz soruma da aldığım cevaplar konun vahameti bakımından önemliydi:
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay  ‘KADIN SIĞINMA EVLERİNİ’ canlandıracağız.  Şiddetin nedenlerini kaynağında çözmek için uğraşacağız. PİSKOLOG ve SOSYOLOG eşliğinde yerinde tespitler yapılması için de bu konuya vakıf Kent Konseyi kuracağız.  Bizim psikiyatristlerimizin bir sözü vardır:  “Esas tedavi edilmesi gereken şiddet mağdurunu o hale getirmiş kişidir”. Popüler kültür şiddeti teşvik ediyor ve çok rahatsız edici. Kendisini üstün gören erkek şiddet uyguluyor ne yazıktır ki.  Her güzellik için çalışacağız her şey insan için.  
Amma ve lakin;
İzmir’in Karşıyaka’sında yaşayan insanlar, yerel seçimlerde siyasi oluşumdan ziyade seçilecek olan belediye başkanın uzak görüşüne ve üslubuna ve de kucaklayıcı tavrına bakıyor, seçeceği belediye başkanında yapmacık olmayan sahicilik arıyor. Beş yıl boyunca seçeceği belediye başkanından hizmet bekliyor. Onun içindir ki ve aksi takdirde; bir dahaki seçimde ne İzmir ne de Karşıyaka’da oyunu verdiği belediye başkanından hizmet görmez ise, vaatlerinin arkasında durmayan belediye başkanlığı yapmış kişiyi unutur giderken de siler defterden. Önemli olan Karşıyaka ve İzmirlilerin gönlüne kurulmaktır. Kolay kolay efsane belediye başkanı olunmuyor çünkü. CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Dr. Cemil Tugay, azimli çalışkan ve doktor kimliğiyle insan için çalışacak bir kimlik ve sakin tavırlarıyla dikkat çekiyor. İnsan refahını hedeflemiş ve ‘her şey insan için tanımlamasında’  uzlaşmacı kişiliğiyle de güven veriyor. CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay seçildiği takdirde Karşıyakalının gönlüne kurulur mu bilemeyiz, “zaman gösterecek” deriz. 
“Karşıyaka ve İzmir için yeni seçilecek belediye başkanımız hangi partiden olursa olsun kentlisini unutmayan, insanıyla görüşebilen,  projelerinin arkasında duran bir belediye başkanı olsun” diyoruz.
 

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Ali Derhan
    5 yıl önce
    Yazar ve gazeteci olarak röportajınız son derece naif anlaşılır olmuş. Tebrik ederim.
  • Esin ücer
    5 yıl önce
    Şadiman ne güzel temenniler inşallah bu derinlerin olur
  • Hayriye Bosna
    5 yıl önce
    Şadıman Hanım röportajda da başarılısınız, tebrik ediyorum sizi. Yazarım diye ortada dolananlar sizi okusunlar ve anlasınlar. Kelime haznenize bayılıyorum. Tüm yazdıklarınızı heyecanla okuyorum. Yazılarınız akıyor adeta.. Kaleminize sağlık..
  • Bahri Keçebaş
    5 yıl önce
    Yazınız çok güzel ve aydınlatıcı olmuş. Dilerim sayın başkan da sözlerini yerine getirir, Karşıyaka’mız daha da uygar bir kent olur.
  • Hürol Dağdelen
    5 yıl önce
    Çok keyifli bir röportaj... Cemil beyi yakından tanıma fırsatı bulduk. Elinize sağlık.
  • Maviş Cantürk
    5 yıl önce
    Karşıyakanın otopark ve dar sokaklarının düzenlennesine, kentsel dönüşümle bina yenileme olmadan sokaklarının genişletilmesine ihtiyacı var. Sokak hayvanları için parklara barınma ve mama kabları konulabilir, Belediye restorant atıklarını toplayıp hayvanları besleyebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması başlıyor
Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması başlıyor
Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu