Baba yadigarı menüleri var

Baba yadigarı menüleri var

Baba yadigarı menüleri var

Baba yadigarı menüleri var
22 Aralık 2018 - 18:49

İzmir Lezzet Dergisi, yayın danışma kurulu ve köşe yazarları ile birlikte  Orkinos Restorant’ ta yeni yıl yemeğinde buluştu. Mekanın işletmecisi Ali Akın’ın meslekte 41. Yılını kutlamak amacıyla İzmir Lezzet Dergisi Sektör Danışmanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak ve Derginin İmtiyaz sahibi Sibel Önbaş tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Yeni Yıl Yemeğinin çok özel bir  konuğu vardı. Türkiye’nin ilk ortodonti hekimi Ayşe Mayda. 103 yaşındaki Cumhuriyet Kadını Mayda, Dr. Eren Akçiçek ile birlikte yaptığı sohbette yemeğe katılanlara anıları ve neşesi ile keyifli bir akşam yaşattı.

İzmir’in  Palet Restoran, Bonjour  Restoran ve Kemal’in Yeri gibi simge mekanlarında şeflik yapan, son 15 yıldır Orkinos Restoran’ı işleten Ali Akın, “Severek yaptığım mesleğimi 41.yılımda noktaladım. Mekanımı ve dostlarımın sofralarını çocuklarıma emanet ettim. Bu güzel plaketle değer vererek beni onurlandırdınız”dedi.

Abla Mehtap Akın ve kardeşi Bahtiyar Akın, babalarının gözü gibi baktığı Orkinos Restoran’ta genç bakış açıları ile yenilikler yapmaya hazırlanıyorlar. Yıllardır kendilerini evlerinde gibi hisseden  mekanın kemikleşmiş müşterilerinde alışkanlık haline gelen gurme lezzetleri  aynı kalitede devam ettireceklerini söyleyen Mehtap Akın,  yeni yılla birlikte genç nesli de çekebilecekleri  bir konsept yaratacaklarını belirtti.

Babalarının işlettiği mekanlarda, küçük yaşlardan itibaren yeme-içme kültürünü öğrenme imkanı olan Mehtap Akın, Kurum Beslenmesi Eğitimi almış. Sigortacılıkla uğraşmış. Mutfağa karşı hep büyük bir merakı olduğunu, yemek yapmayı çok sevdiğini söyleyen Mehtap Hanım, güler yüzlü iletişimi ile müşterileriyle tek tek ilgileniyor.  Restoranın her aşamasını öğrenmeye çalışan Mehtap Akın, elemanların yetişemediği noktalarda gerektiğinde ocağın başına da geçiyor, servis de yapıyor.

Orkinos Restoran’ta geleneksel meze ve  ızgara balık çeşitlerinin yanı sıra , Deniz mahsullü Erişte, BeğendiliLevrek, Levrek Lokum, Kiremitte, kremalı, mantarlı Şevketi Bostan gibi özel lezzetler bulunmakta. Kendi yetiştirdikleri salatalıktan turşular, biberlerden Atom meze yapıyorlar.

Hedefleri   Yeni Nesil Meyhane

Gayrimenkul sektöründe çalışan Bahtiyar Akın, var olan kaliteli ve lezzetli mekan kimliklerine, zengin meze kültürümüzden çeşitlerin  ekleneceği yeni neslin de severek geleceği bir meyhane konsepti yaratmak istediklerini söyledi. Balkan, Girit ve Ermeni  mutfaklarından özel mezeleri  menülerine dahil edip, butik eğlence ve buluşmalara da yer vereceklerini belirtti. Dekorlarında da bir takım yenilikler yapmayı planlayan Akın kardeşler, babalarının bıraktığı yerden yükselerek  ilerlemenin heyecanını taşıyorlar.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı