Aday öğretmenler köy okullarıyla buluşuyor

Aday öğretmenler köy okullarıyla buluşuyor

Aday öğretmenler köy okullarıyla buluşuyor

Aday öğretmenler köy okullarıyla buluşuyor
02 Mart 2020 - 10:25

Köy Okulları Değişim Ağı’nın (KODA) tasarladığı ve yürüttüğü, Sabancı Vakfı’nın ana desteği ile sürdürülen, Dalyan Vakfı ve EMpower Vakfı tarafından desteklenen Çocuk Atölyeleri Programı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bu yıl tekrar uygulanıyor. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, öğrencilerin köy okullarında uygulama yapmalarını ve birleştirilmiş sınıflarda öğretmenlik deneyimi kazanmalarını hedefleyen programın tanışma dersi gerçekleştirildi. Açılış dersi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş ve Araştırma Görevlisi Ceren Alaçam Akşit, İzmir İl Milli Eğitim ve KODA saha sorumluları Zeliş Kurt ve Mehmet Ateş, KODA Çocuk Atölyeleri Koordinatörü Gökçen Karaman ve öğrenciler katılımı ile gerçekleşti.
Projeyi yürüten Doç. Dr. Çavaş, “Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz KODA Çocuk Atölyeleri programı bu sene İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KODA ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde faaliyetlerine devam edecek. Teorik kısmın Eğitim Fakültesinde uygulamaların ise köy okullarında yürütüleceği Çocuk Atölyesi, 13 hafta sürecek çok zengin bir içeriğe sahip. Projenin amacı ise sınıf öğretmeni adaylarının atandıklarında öğretmenliğini yapacakları köy okullarının özelliklerini öğrenecekleri, karşılaşılabilecekleri sorunları belirleyip, bunlara ilişkin çözüm önerileri geliştirecekleri ve sınıf içi öğretme pratiklerini artıracakları bir uygulama imkânı sağlamaktır” diye konuştu.
KODA Çocuk Atölyeleri Koordinatörü Gökçen Karaman ise köy okullarının eğitim niteliğini artırmak üzere araştırmalar yaptığını ve bu süreçte sıklıkla duyduğu cümlenin “Eğitim fakültelerinde uygulama dersi yapmıyoruz ve köy okulu, birleştirilmiş sınıf nedir hiç bilmeden köye atanıyoruz.  Bu zorluklarla nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz” şeklinde olduğunu belirtti. Karaman, “Bu sebeple eğitim fakülteleriyle görüşüp, il müdürlükleriyle protokol imzalayıp öğretmen adaylarıyla köy okullarındaki öğrencileri bir araya getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Program kapsamında 25 sınıf öğretmenliği öğrencisi Kemalpaşa ve Buca’da bulunan dört farklı köy okuluna giderek atölye çalışmaları ve gözlemler yapacak. Öğretmen adaylarının dönem boyu üniversitede atölye çalışmaları yapacakları derslerin yanı sıra, köy ziyaretleri ve köy okullarında yürütülecek 6 atölye uygulaması bulunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Bornova’daki açılış şikayet edildi yasaklandı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı
Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi hizmete açıldı