Milyonlar birlik oldu!


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra seçimin tekrar edileceğini öğrendik.
Milyonlar birlik oldu. Birçok insan “Her şey güzel olacak Ekrem Abi” diye slogan atıyor. Vatandaş kendi çapında yardım desteği sağlayarak “23 Haziran’da İzmir’den İstanbul’a 4 kişiyi gönüllü götürebiliyorum”  diyor. Bir başkası "10 öğrencinin İstanbul’a olan tüm ulaşım masraflarını karşılarım" diye yardımcı olacağını belirtiyor. Bunun gibi nice dayanışma örnekleri vermek mümkün.
Belediyeler, İstanbulluları tatilden uzak tutmak için “23 Haziran’da kapalıyız, nem çok, denize girmek yasak ve tehlikelidir, kar ve kum fırtınası olacak” gibi afiş çalışmaları paylaşıyor.
Hangi şehir, hangi yaş olduğu hiç önemli değil. Herkes Ekrem İmamoğlu için el ele. Ünlüler sosyal medya hesaplarından #herşeyçokgüzelolacak hashtagi ile destek mesajları atıyor.
Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenler umutlu ve en iyisi olacağına inanıyor.
Sosyal medya hesaplarında vatandaşlar tarafından “Tarihi aklınızda iyi tutun, 6 Mayıs 2019 Türkiye’de seçme ve seçilme hakkı kaldırıldı” diye tepki yazıları paylaşıldı.
Seçim tekrarlanabilir ancak aynı zarf içinde kullanılan ilçe belediye başkanı,  il genel meclis ve muhtar oyları kabul edilirken neden sadece büyükşehir oylarını saymadılar buna anlam veremiyorum.
İstanbul ve Türkiye için hayırlısı neyse o olsun. Hepimiz 23 Haziran gününü merakla bekliyoruz.