Hobi edin iş olur


Bahsedeceğim ‘hobi’ marka değil. Hobi veya hobilerimiz, kişiye özel istek ve beceriyle seni marka yapacak bir başlangıçta olabilir eğer istersen. İçinde kalmış, “yapabilir miyim” diye iç geçirdiğin meraklarının, becerilerinin ortaya çıkarma istek ve teşvikle başlıyor.
“Hobi” dediğin özel bir zevk, nasıl nerede ne yapabilirim? İlla ki yapacağın bir şeyler vardır.  
İşte sana birçok seçenek: Biçki dikiş, nakış, resim, seramik, güzellik uzmanlığı, diksiyon, emlak, yabancı dil, Türkçe kursları vs. Seçimi senin isteğine kalmış kurslar bu kurslar.
TÜM ÜLKEMİZDE HALK EĞİTİM MERKEZLERİMİZ 
İzmir İlimizin İlçelerinde de kendini geliştirmek, “hobi” edinmek isteyenlere en iyi adres Halk Eğitim Merkezlerimizdir. Eğer hobi, hatta meslek edinmek isterseniz gidip görüp bakın ve yapabileceklerinize bir göz atın.
 Genciyle, orta yaşlısıyla zamanın değişen ve gelişen yüzünde eskiyle yeniyi, doğrudan üretimle insanı buluşturuyor Halk Eğitim Merkezleri. Evde oturan genç emekli, sosyalleşmenin başka bir boyutunu, hobi ve beceri kazanma merkezlerinde yaşıyor. Arkadaş ediniyor, öğrendiklerini ve yaptığı üretimleri paylaşıyor, işe yaramanın farkındalığıyla üretiyor.
Halk Eğitim Merkezlerinin en önemli işlevlerinden biri de meslek edindirme kurslarıdır.
 Bu kurslardan sertifika alan ve işin ehli olan kişiler ‘Usta Eğitici’ olarak iş de ediniyor kendine. İnsana yatırım yapan, eğitimin ömür boyu olmasını hepimize anlatan bizi tembellikten alıkoyan hobi olarak başlanan ve süregelen kurslara şapka çıkarıyorum… Bu vesileyle de Milli Eğitim Bakanlığına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine o kurslara katılan ve meslek sahibi olan insanlar adına da teşekkürler ediyorum.
 
BİN DÜŞÜN BİR KONUŞ
Televizyonlarda özel hayatlar konuşuluyor, konuşulsun da, ‘temcit pilavı’ gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konması sıkıyor. Evlenme programları bitti, sıra özel hayat deşilmesine mi geldi? 
‘Özel hayat’ demişken özel hayat, adı üstünde özel hayattır. Dolayısıyla konuşurken incitmeden karalamadan iftira atmadan konuşmak insan olmanın gerekliğindedir.  Kaldı ki toplumsal bir iş yapıyorsanız önce kendinizi eğitin, Türkçemizi iyi kullanın, kültüre sanata yer verin ve sizi alkışlayarak seyredelim.
TRAŞ ALİ BERBER
Estetik hayatımızın olmazsa olamazı mı? Olsun tabii. Hangimizin güzellik merkezine yolu düşmez bilemem ama güzellik içimiz dışımız yaşam şeklimiz olup çıkmış karşımıza. Kaldı ki estetiği meslek edinenlerin ve bu işi yapan tıp doktorlarımızın marifetli ellerinden yaşa ve yer çekimine karşı koyan gözle görülür güzellikleri biliyor görüyoruz.    Bundan sebep bazı güzellik salonları tıklım tıklım… “Demek ki müşterisi çok” diyorsunuz da,  aldanıyorsunuz o kalabalığa!
Basmahane Berberimizin üç numara tıraşında sıraya girenler gibi biri giriyor, diğeri çıkıyor güzellik merkezinden.  Ya sonra? Güzel olmuş mu? Olmamış mı? Nasıl olmamış? Olmamış işte. Dolgu tutmamış, yüz gerilmemiş! Falan filan…
Birbirine benzeyen suratlar cabası olunca “eksik olsun böyle gençleşme” demiyor musunuz?
İşin ehli olan ellere sözümüz yok lakin otomatiğe bağlanmış gibi salt para için sizi geçiştiren az malzemeyle çok iş çıkarttığını düşünen ve sadece kendi ekonomisini düşünen ve para kazanma hırsıyla güzelliğine bütçesini kısarak para ayırmış kadına zaman ayırmayan güzellik merkezlerine buradan bir tavsiye.
Tıraş Ali Berber salonunu sollamadan yapın işinizi ki ‘boyacı küpü’ olmayan güzelliğin ince ayrıntılarında yeni ucubeler türemesine sebep olmayın.